Help

We're here to help! Use the search box below to find answers.

Search results

  1. How many times can you take your driving test?

    Question:  How many times can you take your driving test? Answer:  All applicants for Class O and Class M licenses that fail three (3) successive drive tests will not be eligible to reapply until they: show proof of successful completion of a DMV approved ...

    ashly - 06/30/2017 - 4:05pm

  2. What do you need to take a driving test?

    Question:  What do you need to take a driving test? Answer:  The vehicle must be furnished by the applicant for the drive test and it must be representative of the type of license applied for. The vehicle must meet these requirements: Vehicle must be in g ...

    ashly - 06/07/2017 - 12:01pm

  3. Am I required to take a motorcycle training course?

    Question:  Am I required to take a motorcycle training course? Answer:  No, however you will be required to pass a motorcycle skills test. Find a Motorcycle Safety Foundation Course.  Learn more information on where to schedule your Motorcycle Testing app ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:20pm

  4. Am I required to wear a motorcycle helmet while riding a motorcycle in Nebraska?

    Question:  Am I required to wear a motorcycle helmet while riding a motorcycle in Nebraska? Answer:  Yes, review the Motorcycle Operator's Manual for more information. ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:21pm

  5. Can I renew my commercial drivers license online?

    Question:  Can I renew my commercial drivers license online? Answer:  Not at this time. Find a Driver's License office location to renew. ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:22pm

  6. Can I request a driver's record online?

    Question:  Can I request a driver's record online? Answer:  Driver records may be obtained via our online service and may be viewed immediately upon purchase. Acceptable methods of payment are credit card or an electronic check.   The fee is $3.00 pe ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:24pm

  7. Can I use my state CDL anywhere in the United States?

    Question:  Can I use my state CDL anywhere in the United States? Answer:  Your type of CDL license determines whether you can use your CDL outside of Nebraska.   Learn more information about CDL. ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:26pm

  8. Do boats need to be registered?

    Question:  Do boats need to be registered? Answer:  Nebraska Game and Parks Commission regulates the registration of motorboats in the State of Nebraska. Actual registration of a motorboat is conducted by the County Treasurer in the county in which the ow ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:29pm

  9. Do I need a motorcycle license to ride a scooter or moped?

    Question:  Do I need a motorcycle license to ride a scooter or moped? Answer:  Yes, review the Motorcycle Operator's Manual for more information. ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:32pm

  10. Do I need to register my electric scooter?

    Question:  Do I need to register my electric scooter? Answer:  No. Review the list of vehicles exempt from registration in Nebraska. ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:34pm

  11. How can I get a veteran designation on my ID card?

    Question:  How can I get a veteran designation on my ID card? Answer:  Step 1: Register with the Nebraska Department of Veterans' Affairs Military & Veterans’ Registry. Step 2: Once approved, order the new ID  online or visit your local Departmen ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:41pm

  12. How can I obtain a copy of the driver manual?

    Question:  How can I obtain a copy of the driver manual? Answer:  All driver's manuals can be found at:  https://dmv.nebraska.gov/manuals   ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:43pm

  13. How can I pay for my traffic or parking ticket?

    Question:  How can I pay for my traffic or parking ticket? Answer:  Visit the Nebraska Judicial Branch Internet Payment System. ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:45pm

  14. How can I renew my drivers license?

    Question:  How can I renew my drivers license? Answer:  Renew your driver's license online or visit a driver's licensing office. ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:46pm

  15. How can I renew my vehicle registration?

    Question:  How can I renew my vehicle registration? Answer:  Motor vehicle registrations may be renewed either online, by mail or in person at your county location. ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:49pm