Help

We're here to help! Use the search box below to find answers.

Search results

  1. How do I apply for a handicap parking permit or plates?

    Question:  How do I apply for a handicap parking permit or plates? Answer:  Handicapped Parking Permits  Permits are available at no charge to all individuals who qualify. To qualify, the applicant must have a certified medical condition that limits perso ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:52pm

  2. How do I apply for a driver's license?

    Question:  How do I apply for a driver's license? Answer:  Details on applying for a standard Operator's License (Class O) visit: https://dmv.nebraska.gov/dl/driver-license When applying for your initial Class O License you must bring the follow ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:55pm

  3. How do I apply for a learner's permit?

    Question:  How do I apply for a learner's permit? Answer:  The Learner's Permit (LPD) is issued to allow a person to legally practice driving for a Provisional Operator’s Permit (POP), Operator’s (Class O) or Motorcycle (Class M) License. Learne ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:00pm

  4. How do I apply for a motorcycle license?

    Question:  How do I apply for a motorcycle license? Answer:  When applying for your initial Class M License you must bring the following documentation to the DMV:  One form of primary identification Two documents to verify residential address See a full l ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:04pm

  5. How do I change my address on my car registration?

    Question:  How do I change my address on my car registration? Answer:  Visit your local county treasurer to update your address on your Vehicle Registration.  ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:08pm

  6. How do I change my address on my drivers license?

    Question:  How do I change my address on my drivers license? Answer:  Your address must be updated within 60 days of your address change. Update your address online or visit a driver's licensing location. ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:12pm

  7. How do I change my address on my ID card?

    Question:  How do I change my address on my ID card? Answer:  You can update your address online or visit a driver's licensing office. ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:14pm

  8. How do I change my name on my driver's license?

    Question:  How do I change my name on my driver's license? Answer:  Your name must be updated within 60 days of your name change.  Visit a driver's licensing location to make the updates to your license. You must bring your previous license and ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:22pm

  9. How do I change my name on my ID card?

    Question:  How do I change my name on my ID card? Answer:  Your name must be updated within 60 days of your  name change.  Visit a  driver's licensing location  to make the updates to your license. You must bring your previous ID and evidence of your ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:23pm

  10. How do I get a copy of my driving record?

    Question:  How do I get a copy of my driving record? Answer:  Driver records may be obtained via our online service and may be viewed immediately upon purchase. Acceptable methods of payment are credit card or an electronic check.   The fee is $3.00 per r ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:25pm

  11. How do I get a replacement ID card?

    Question:  How do I get a replacement ID card? Answer:  Replace your ID card online or visit a driver's licensing office. ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:26pm

  12. How do I get a medical hardship permit?

    Question:  How do I get a medical hardship permit? Answer:  The Medical Hardship Driving Permit (MHP) is authorized by Nebraska State Statute 60-4,130.01 and it allows a MHP for individuals who have forfeited their regular driving privileges under the Neb ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:28pm

  13. How do I get a replacement license if I am in the military and stationed elsewhere?

    Question:  How do I get a replacement license if I am in the military and stationed elsewhere? Answer:  There are special driver’s licensing rules if you are on active duty in the military and stationed outside of Nebraska as well as renewing in person up ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:33pm

  14. How do I renew my license if I am in the military and stationed elsewhere?

    Question:  How do I renew my license if I am in the military and stationed elsewhere? Answer:  There are special driver’s licensing rules if you are on active duty in the military and stationed outside of Nebraska as well as renewing in person upon your r ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:33pm

  15. How do I renew my license when I am out of the state?

    Question:  How do I renew my license when I am out of the state? Answer:  Nebraska standard operator's licensed drivers (Class O) that are out of the state during their renewal period (60 days prior to license expiring for those turning 21, 90 days f ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:36pm