Help

We're here to help! Use the search box below to find answers.

Search results

  1. How many times can you take your driving test?

    Question:  How many times can you take your driving test? Answer:  All applicants for Class O and Class M licenses that fail three (3) successive drive tests will not be eligible to reapply until they: show proof of successful completion of a DMV approved ...

    ashly - 06/30/2017 - 4:05pm

  2. What do you need to take a driving test?

    Question:  What do you need to take a driving test? Answer:  The vehicle must be furnished by the applicant for the drive test and it must be representative of the type of license applied for. The vehicle must meet these requirements: Vehicle must be in g ...

    ashly - 06/07/2017 - 12:01pm

  3. Am I required to take a motorcycle training course?

    Question:  Am I required to take a motorcycle training course? Answer:  No, however you will be required to pass a motorcycle skills test. Find a Motorcycle Safety Foundation Course.  Learn more information on where to schedule your Motorcycle Testing app ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:20pm

  4. Am I required to wear a motorcycle helmet while riding a motorcycle in Nebraska?

    Question:  Am I required to wear a motorcycle helmet while riding a motorcycle in Nebraska? Answer:  Yes, review the Motorcycle Operator's Manual for more information. ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:21pm

  5. Do I need a motorcycle license to ride a scooter or moped?

    Question:  Do I need a motorcycle license to ride a scooter or moped? Answer:  Yes, review the Motorcycle Operator's Manual for more information. ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:32pm

  6. How can I get a veteran designation on my ID card?

    Question:  How can I get a veteran designation on my ID card? Answer:  Step 1: Register with the Nebraska Department of Veterans' Affairs Military & Veterans’ Registry. Step 2: Once approved, order the new ID  online or visit your local Departmen ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:41pm

  7. How can I obtain a copy of the driver manual?

    Question:  How can I obtain a copy of the driver manual? Answer:  All driver's manuals can be found at:  https://dmv.nebraska.gov/manuals   ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:43pm

  8. How can I renew my drivers license?

    Question:  How can I renew my drivers license? Answer:  Renew your driver's license online or visit a driver's licensing office. ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:46pm

  9. How do I apply for a driver's license?

    Question:  How do I apply for a driver's license? Answer:  Details on applying for a standard Operator's License (Class O) visit: https://dmv.nebraska.gov/dl/driver-license When applying for your initial Class O License you must bring the follow ...

    natalie - 06/29/2017 - 3:55pm

  10. How do I apply for a motorcycle license?

    Question:  How do I apply for a motorcycle license? Answer:  When applying for your initial Class M License you must bring the following documentation to the DMV:  One form of primary identification Two documents to verify residential address See a full l ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:04pm

  11. How do I change my address on my drivers license?

    Question:  How do I change my address on my drivers license? Answer:  Your address must be updated within 60 days of your address change. Update your address online or visit a driver's licensing location. ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:12pm

  12. How do I change my address on my ID card?

    Question:  How do I change my address on my ID card? Answer:  You can update your address online or visit a driver's licensing office. ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:14pm

  13. How do I change my name on my driver's license?

    Question:  How do I change my name on my driver's license? Answer:  Your name must be updated within 60 days of your name change.  Visit a driver's licensing location to make the updates to your license. You must bring your previous license and ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:22pm

  14. How do I change my name on my ID card?

    Question:  How do I change my name on my ID card? Answer:  Your name must be updated within 60 days of your  name change.  Visit a  driver's licensing location  to make the updates to your license. You must bring your previous ID and evidence of your ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:23pm

  15. How do I get a replacement ID card?

    Question:  How do I get a replacement ID card? Answer:  Replace your ID card online or visit a driver's licensing office. ...

    natalie - 06/29/2017 - 4:26pm