Help

We're here to help! Use the search box below to find answers.

Search results

  1. How do I renew my license when I am out of the state?

    or Identification Card by mail.  See  Driver's Licensing Renewals Out-of-State ... Question:  How do I renew my license when I am out of the state? Answer:  Nebraska standard operator's licensed drivers (Class O) ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  2. How do I obtain an oversize/overweight permit for the State of Nebraska?

    Question:  How do I obtain an oversize/overweight permit for the State of Nebraska? Answer:  The Nebraska Department of Transportation ... at https://dottruckpermits.nebraska.gov/permit/ ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:54am

  3. Can I use my state CDL anywhere in the United States?

    Question:  Can I use my state CDL anywhere in the United States? Answer:  Your type of CDL license determines whether you can use your CDL outside of Nebraska.   Learn more information about CDL. ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  4. How do I get a replacement license if I am in the military and stationed elsewhere?

    are in the state of Nebraska, you will follow the regular In-State Renewal process. If you are stationed out of the state of Nebraska and wish to keep your license current you can renew online, by mail, following the Out-Of-State ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  5. How do I renew my license if I am in the military and stationed elsewhere?

    by renewing by mail or  online  if possible. If you are in the state of Nebraska, you will follow the regular In-State Renewal process. If you are stationed out of the state of Nebraska and wish to keep your license current ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  6. Am I required to wear a motorcycle helmet while riding a motorcycle in Nebraska?

    Question:  Am I required to wear a motorcycle helmet while riding a motorcycle in Nebraska? Answer:  Yes, review the Motorcycle Operator's Manual for more information. ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  7. I have received a Toll/Parking Violation for a plate that isn’t mine.

    Question:  I have received a Toll/Parking Violation for a plate that isn’t mine. Answer:  E-mail the violation to mcs.web@nebraska.gov or fax to 402-471-3920.  If you have questions regarding the violation contact the Motor ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:58am

  8. How do I contact Motor Carrier Services?

    Centennial Mall South, Lincoln, NE  68508 Mailing – PO Box 94729, Lincoln, NE ... at https://dmv.nebraska.gov/mc/contact.      ...

    Laurie - 08/11/2022 - 2:42pm

  9. Do boats need to be registered?

    Question:  Do boats need to be registered? Answer:  Nebraska Game and Parks Commission regulates the registration of motorboats in the State of Nebraska. Actual registration of a motorboat is conducted by the County ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  10. How do I get a medical hardship permit?

    Question:  How do I get a medical hardship permit? Answer:  The Medical Hardship Driving Permit (MHP) is authorized by Nebraska State ... their regular driving privileges under the Nebraska Point System. The MHP is valid ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  11. Do I need an IFTA permit, and if so, how do I apply?

    out-of-state.  The application and information related to the IFTA program can be found at https://dmv.nebraska.gov/mc/apply-ifta-license ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:46am

  12. How can I renew my vehicle registration?

    Question:  How can I renew my vehicle registration? Answer:  Motor vehicle registrations may be renewed either online, by mail or in person at your county location. ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  13. How do I apply for a handicap parking permit or plates?

    To obtain Handicapped License plates in the State of Nebraska, the handicapped ... https://dmv.nebraska.gov/dvr/handicapped-plate-permit ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  14. I am no longer keeping manual records and are now keeping electronic records. What do I need to keep?

    beginning/ending odometer, origin/destination, miles per state, and total miles.  ... https://dmv.nebraska.gov/mc/irp-record-keepingaudit and https://dmv.nebraska.gov/mc/ifta-record-keepingaudit ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:52am

  15. Do I need apportioned license plates, and if so, how do I apply?

    it will be traveling out-of-state.  To apply to the Motor Carrier Services division ... at https://dmv.nebraska.gov/mc/how-apply-irp. ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:45am