Help

We're here to help! Use the search box below to find answers.

Search results

  1. Do I need apportioned license plates, and if so, how do I apply?

    Question:  Do I need apportioned license plates, and if so, how do I apply? Answer:  You will need the apportioned credentials if your vehicle ... for apportioned license plates, the application can be found on our website ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:45am

  2. When do I need to do my DOT required biennial update?

    Answer:  If the next-to-last digit of your USDOT number is odd, file your update every odd-numbered calendar year.  If the next-to-last digit of your ... The last number indicates the month the update must be filed.  It is due ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:53am

  3. How do I get a replacement ID card?

    Question:  How do I get a replacement ID card? Answer:  Replace your ID card online or visit a driver's licensing office. ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  4. How do I renew my ID card?

    Question:  How do I renew my ID card? Answer:  Renew your ID card online or visit a driver's licensing office. ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  5. What do you need to take a driving test?

    be representative of the type of license applied for. The vehicle must meet ... and in working order for Driver Licensing Staff's use. Model year vehicles ... and in working order for Driver Licensing Staff and driver's use. Vehicle ...

    ashly - 06/07/2017 - 12:01pm

  6. Can I use my state CDL anywhere in the United States?

    Question:  Can I use my state CDL anywhere in the United States? Answer:  Your type of CDL license determines whether you can use your CDL outside of Nebraska.   Learn more information about CDL. ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  7. How do I change my address on my ID card?

    Question:  How do I change my address on my ID card? Answer:  You can update your address online or visit a driver's licensing office. ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  8. How many times can you take your driving test?

    Question:  How many times can you take your driving test? Answer:  All applicants for Class O and Class M licenses that fail three (3) successive drive tests will not be eligible to reapply until they: show proof ...

    ashly - 06/30/2017 - 4:05pm

  9. Am I required to take a motorcycle training course?

    Question:  Am I required to take a motorcycle training course? Answer:  No, however you will be required to pass a motorcycle skills test. Find a Motorcycle Safety Foundation Course.  Learn more information on where to schedule your Motorcycle Testing app ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  10. Am I required to wear a motorcycle helmet while riding a motorcycle in Nebraska?

    Question:  Am I required to wear a motorcycle helmet while riding a motorcycle in Nebraska? Answer:  Yes, review the Motorcycle Operator's Manual for more information. ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  11. How can I get a veteran designation on my ID card?

    Question:  How can I get a veteran designation on my ID card? Answer:  Step 1: Register with the Nebraska Department of Veterans' Affairs Military & Veterans’ Registry. Step 2: Once approved, order the new ID  online or visit your local Departmen ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  12. How can I obtain a copy of the driver manual?

    Question:  How can I obtain a copy of the driver manual? Answer:  All driver's manuals can be found at:  https://dmv.nebraska.gov/manuals   ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  13. What Information is required to be kept on my mileage records for IFTA and/or IRP?

    Question:  What Information is required to be kept on my mileage records for IFTA and/or IRP? Answer:  Date, origin/destination, beginning/ending odometer readings, total miles and miles per jurisdiction.  This can ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:51am

  14. How do I apply for a learner's permit?

    M) License. Learner's Permit holders must be accompanied by a licensed driver who is at least 21 years old. View the  Learner's Permit ...

    Anonymous (not verified) - 01/26/2024 - 3:46pm

  15. I am no longer keeping manual records and are now keeping electronic records. What do I need to keep?

    will also need to download the raw data information that list the date, time, ... to make sure that you have all of the required information:  Date ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:52am