Help

We're here to help! Use the search box below to find answers.

Search results

  1. When I register my new truck, will I also get an IFTA decal?

    Question:  When I register my new truck, will I also get an IFTA decal? Answer:  No, the IFTA decal must be requested separate from the truck registration.  The decal can be requested on-line at https://dmv.nebraska.gov/services.  Or, send a request to ou ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:47am

  2. Do I have to file an IFTA return if I didn’t travel any miles for the quarter?

    Question:  Do I have to file an IFTA return if I didn’t travel any miles for the quarter? Answer:  Yes, IFTA returns are required to be filed even if you have no activity to report. ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:47am

  3. When are the IFTA returns due to be filed?

    Question:  When are the IFTA returns due to be filed? Answer:  IFTA returns are filed quarterly and due the last day of the month following the quarter.  If the due date falls on a holiday or weekend, the following business day is considered the due date. ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:42am

  4. Do I need an IFTA permit, and if so, how do I apply?

    Question:  Do I need an IFTA permit, and if so, how do I apply? Answer:  You will need an IFTA permit if your vehicle has a gross vehicle weight or registered gross weight exceeding 26,000 lbs., or the power unit has 3 or more axles, or the gross vehicle ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:46am

  5. I have been running my truck under someone else’s IRP and IFTA accounts but want to now setup my own account. What do I need?

    Question:  I have been running my truck under someone else’s IRP and IFTA accounts but want to now setup my own account. What do I need? Answer:  Along with the application and proof of established place of business or residency, you will be required to p ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:46am

  6. I have an established IRP account and need to add or remove a truck from my account. What paperwork do I need?

    Question:  I have an established IRP account and need to add or remove a truck from my account. What paperwork do I need? Answer:  The application and information related to documentation required to add or delete a truck can be found at https://dmv.nebra ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:45am

  7. Do I need apportioned license plates, and if so, how do I apply?

    Question:  Do I need apportioned license plates, and if so, how do I apply? Answer:  You will need the apportioned credentials if your vehicle has a gross vehicle weight or registered gross weight exceeding 26,000 lbs., or the power unit has 3 or more axl ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:45am

  8. How do I contact Motor Carrier Services?

    Question:  How do I contact Motor Carrier Services? Answer:  The addresses for the Motor Carrier Services Division are: Physical – 301 Centennial Mall South, Lincoln, NE  68508 Mailing – PO Box 94729, Lincoln, NE  68509-4729 Our office hours are 8:00 a.m. ...

    Laurie - 06/28/2019 - 7:42am